Meteen naar de inhoud

Aanbod

 

Psychosociale therapie

Je zit niet lekker in je vel, maar weet niet goed waardoor dit komt. Of je merkt dat je de laatste tijd niet minder energie hebt en je steeds meer futloos voelt. 

Je weet niet wat er aan de hand is, maar je weet wel dat er iets moet gaan veranderen…..Maar wat? En hoe?

Medulla kan je ondersteunen bij dit veranderproces. Bij een veranderproces kunnen verschillende gedachten, waarden, normen, emoties en overtuigingen naar boven komen, die helpend zijn of juist belemmerd kunnen werken.  Vanuit wederzijdse verbinding, interesse en nieuwsgierigheid wordt samen met jou dit proces onderzocht. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van antwoorden, vernieuwd perspectief en richting.

 

 

ROUW- EN VERLIESBEGELEIDING

Rouw ontstaat als reactie op het verlies van een situatie of een persoon die een grote betekenis had in het leven van een nabestaande. We kunnen hierbij niet alleen denken aan concrete verliessituaties door sterven en dood, maar ook aan verlies van gezondheid, van werk of van een relatie.

  • Verlies van een baan

Je baan verliezen kan vaak een schokkende gebeurtenis zijn. Werken is voor veel mensen meer dan alleen geld verdienen. Het kan bijvoorbeeld ook een bron van zelfwaardering, zingeving of onderdeel zijn van je identiteit. Het verlies van werk gaat vaak gepaard met verlies op andere terreinen, zoals de financiële zekerheid, plaats op de sociale ladder, persoonlijke identiteit of je sociale contacten in de werksituatie.

  • Verlies van een relatie

Naast het verdriet om het beëindigen van een relatie zijn er soms ook kinderen die verdriet hebben om de scheiding. Het emotionele proces van loslaten loopt parallel aan de praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de verkoop van een huis of het regelen van alimentatie. Het is dan juist belangrijk aandacht te besteden aan het emotionele proces. Vragen die aan bod kunnen komen zijn: Wie ben ik nu ik alleen ben? Wat voor betekenis had de relatie voor mij? Wat heb ik nodig om mijn leven weer op orde te krijgen?

  • Verlies van gezondheid

Een chronische ziekte van jou of je partner verandert je leven. Wat zijn de effecten van de ziekte in het dagelijks leven? Wat betekent dit voor de relatie? En als je mantelzorger bent: hoe kan ik naast de zorg voor de ander ook goed voor mezelf zorgen?

 

 

Coaching

Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Door oefeningen en gesprekken leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden. Een coach helpt je je doelen te verhelderen en leert je tot oplossingen te komen en hoe je je nieuwe doel blijvend kunt bereiken. Coaching is een vorm van professionele begeleiding op werk of persoonlijk vlak in een gelijkwaardige één-op-één relatie van een coach en een coachee of van een coach met een team.

Je kunt met allerlei soorten hulpvragen bij een coach terecht. Vaak zijn coachvragen werk gerelateerd en kunnen te maken hebben met stressregulering, een dreigende burn-out of leiderschaps- of loopbaanontwikkeling. Coachvragen kunnen ook gaan over gedragsverandering: hoe kan ik assertiever worden, hoe word ik minder perfectionistisch of hoe leer ik mijn uitstelgedrag af?

 

 

 

 

 

VITALITEITSINTERVENTIES

× Kan ik u helpen?