Aanbod

Medulla biedt de volgende diensten aan

  • Transitiecoaching
  • Rouw- en verliesbegeleiding
  • Vitaliteitsinterventies

 

TRANSITIECOACHING

Je leven is een aaneenschakeling van transitieprocessen: zoals van kind naar volwassene, student naar professional,  vrijgezel naar partner. Ook in de werkcontext vinden voortdurend transities plaats, te denken valt bijvoorbeeld aan promotie, reorganisatie, verandering van functie, oriëntatie op de volgende stap in uw carrière of verandering van werkomgeving. Transitie is het proces van jezelf hernieuwd positioneren in een veranderde situatie.

Bij dit veranderproces ofwel transitie kunnen verschillende gedachten, waarden, normen, emoties en overtuigingen naar boven komen, die helpend zijn of juist belemmerd kunnen werken.  Vanuit wederzijdse verbinding, interesse en nieuwsgierigheid ga ik samen met jou dit proces onderzoeken. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van vernieuwd perspectief en richting.

Samen met jou wordt jouw proces van transitie onderzocht. Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat betekent verandering voor jou?
  • Op welke wijze ben jij omgegaan met eerdere veranderprocessen en wat daarin was voor jou motiverend of juist belemmerend?
  • Welke overtuigingen, gedachten, waarden en emoties lagen hieraan ten grondslag?

 

 

ROUW- EN VERLIESBEGELEIDING

Rouw ontstaat als reactie op het verlies van een situatie of een persoon die een grote betekenis had in het leven van een nabestaande. We kunnen hierbij niet alleen denken aan concrete verliessituaties door sterven en dood, maar ook aan verlies van gezondheid, van werk of van een relatie.

  • Verlies van een baan

Je baan verliezen kan vaak een schokkende gebeurtenis zijn. Werken is voor veel mensen meer dan alleen geld verdienen. Het kan bijvoorbeeld ook een bron van zelfwaardering, zingeving of onderdeel zijn van je identiteit. Het verlies van werk gaat vaak gepaard met verlies op andere terreinen, zoals de financiële zekerheid, plaats op de sociale ladder, persoonlijke identiteit of je sociale contacten in de werksituatie.

  • Verlies van een relatie

Naast het verdriet om het beëindigen van een relatie zijn er soms ook kinderen die verdriet hebben om de scheiding. Het emotionele proces van loslaten loopt parallel aan de praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de verkoop van een huis of het regelen van alimentatie. Het is dan juist belangrijk aandacht te besteden aan het emotionele proces. Vragen die aan bod kunnen komen zijn: Wie ben ik nu ik alleen ben? Wat voor betekenis had de relatie voor mij? Wat heb ik nodig om mijn leven weer op orde te krijgen?

  • Verlies van gezondheid

Een chronische ziekte van jou of je partner verandert je leven. Wat zijn de effecten van de ziekte in het dagelijks leven? Wat betekent dit voor de relatie? En als je mantelzorger bent: hoe kan ik naast de zorg voor de ander ook goed voor mezelf zorgen?

 

VITALITEITSINTERVENTIES

 

 

In samenwerking met Carrièrepoort en TB organiseert Medulla vitaliteitsinterventies, zoals de Vitality In A Day, Vitality Week en Inspiratie-events. Meer informatie over dit product kun je lezen op www.vitalityweek.nl