Ga naar de inhoud

De Therapeut / Coach

Visie op mijn werk

Ieder mens is uniek. Ik bied daarom geen vastomlijnde coaching, maar coaching op maat.  Ik ga uit van de (positieve) kracht en weerbaarheid van de mens. Door deze instelling ben ik ervan overtuigd dat men zich aan elke veranderde situatie kan aanpassen en daardoor ook (uiteindelijk) nieuwe mogelijkheden gaat zien.

Bij dit veranderproces kunnen verschillende gedachten, waarden, normen, emoties en overtuigingen naar boven komen, die helpend zijn of juist belemmerd kunnen werken.  Vanuit wederzijdse verbinding, interesse en nieuwsgierigheid ga ik samen met jou dit proces onderzoeken. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van vernieuwd perspectief en richting.

Hoe doe ik dat?

Samen met jou wordt je proces van verandering onderzocht. Vragen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Wat betekent verandering voor jou?
  • Op welke wijze ben jij omgegaan met eerdere veranderprocessen en wat daarin was voor jou motiverend of juist belemmerend?
  • Welke overtuigingen, gedachten, waarden en emoties lagen hieraan ten grondslag?
  • Wat zijn je sterke kanten? Hoe kun je deze sterke kanten inzetten en omgaan met de uitdagingen die je tegekomt?

Wat levert het op?

  • Kennis en inzicht
  • Vergroting van het besef en gevoel van eigen veerkracht en flexibiliteit
  • (Ander) Perspectief en mogelijkheden
  • Persoonlijke en professionele groei

Neem contact op voor meer informatie.

Naast de opleiding Sociale Pedagogische Hulpverlening, heb ik de focusopleiding Klinische Psychologie aan de Open Universiteit afgerond. Verder ben ik geschoold als ACT-Therapeut en ben in die hoedanigheid aangesloten bij de Association for Contextual Behavioral Science (ACBS). Als verdere verdieping ben ik afgestudeerd voor de opleiding Rouw en Verlies en de specialisatie opleiding GGZ Agoog.  Daarnaast heb verschillende bij- en nascholingstrajecten succesvol afgerond, waaronder Psychology At Work aan de University of Western Australia, Positive Psychology aan Universiteit van Pennsylvania, Hersteltraining volgens Illness and Recovery Management aan Parnassia Academie, Motiverende gespreksvoering aan Antes Academie, Cognitieve Gedragstherapie aan Parnassia Academie en Professioneel Omgaan met cliënten met hersenletsel aan het Nederlands Centrum Hersenletsel.

Ik ben lid van het Nederlands Verbond voor Psychologen en Agogen (NVPA) waardoor de diensten psychosociale therapie en rouw- en verliestherapie deels vergoed kunnen worden via de aanvullende zorgverzekering. Klik hier voor een actueel overzicht.

Verder is ben ik als coach aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO).

× Kan ik u helpen?